2016 april 6

HeidelbergCement Northern Europe fokuserar på betongverksamheten i Öresundsregionen

HeidelbergCement och Betongindustri har träffat avtal med koncernen Thomas Concrete Group och Thomas Betong AB om förvärv och överlåtelse av betongfabriker.
 

Affären innebär att Betongindustri förvärvar fem av Thomas Betongs betongfabriker i Skåne, Blekinge och Småland, och samtidigt överlåter sju fabriker i Göteborg och Sörmland.

 

För HeidelbergCement är Öresundsregionen och södra Sverige strategiskt mycket viktig och företaget har redan gjort stora investeringar i området, exempelvis en ny cementdepå i Malmö.

 

– Vi ska fokusera på Öresundsregionen, södra Sverige och Stockholmsområdet, säger Jan Gånge, Deputy General Manager Northern Europe. Det är våra nyckelmarknader och vi är mycket nöjda med att vi kommit överens med Thomas Betong. Dessutom har Betongindustri under en längre tid haft svårt att få lönsamhet i Göteborgsområdet. Ett ytterliggande led i denna strategi är vårt förvärv av Expressbetong i Halmstad, som Betongindustri nyligen genomförde.

 

Genom affären förvärvar Betongindustri fabrikerna i Malmö, Helsingborg, Sölvesborg, Karlskrona och Tingsryd och överlåter fabrikerna i Ale, Mölndal, Göteborg, Strängnäs, Nyköping, Vagnhärad och Eskilstuna.

 

Överlåtelsen kommer att genomföras den 30 april 2016.