2017 november 27

"Branschen går för högtryck och vi fortsätter att vässa våra kärnkompetenser"

Betongindustri liksom hela branschen går för högtryck – det vittnar inte minst Stockholmsmarknaden om. Här är det just nu stora infrastrukturprojekt som Förbifart Stockholm som är i fokus för oss och vi kommer att arbeta intensivt med leveranser dit under de kommande åren. I övriga landet är också aktiviteterna i full gång, och här är det främst bostadbyggandet som är den stora motorn. Vi ser positivt på volymerna även för nästa år.

Jag har varit många år inom Betongindustri, och i ganska exakt ett år har jag nu haft rollen som vice vd. Det jag ser i företaget är ett enormt engagemang bland våra medarbetare, och en mycket hög kunskapsnivå. Man ställer upp, och presterar väl även under långa dagar, som det kan bli ute i produktionen där det är byggena och tuffa tidplaner som styr.

Anders Knutsson. Anders Knutsson, vice vd Betongindustri.
Anders Knutsson, vice vd Betongindustri.

När kunder har särskilt svåra gjutningar, då ska de alltid kunna vända sig till oss. Jag känner mig helt trygg med att vi har den kompetens som krävs för sådana lägen. Vi bevisar det gång på gång. Ett exempel är sänktunneln under Riddarfjärden vid konstruktionen Citybanan som nu är igång och rullar. Vi ska fortsätta vara den bästa partnern för komplicerade projekt.

Digitaliseringen pågår på många fronter och är ett självklart steg att ta även för Betongindustri. Just nu inför vi digitala följesedlar vid leveranserna. Kanske blir det några inkörsproblem, och vi hoppas på våra kunders förståelse för detta. Målet är en effektiv, spårbar och pappersfri logistikkedja. Hör av er till oss om ni har några som helst funderingar.

För att kunna vara den bästa betongleverantören behöver vi hela tiden finslipa oss. Vi har tillsammans med alla våra medarbetare identifierat fyra nyckelområden som vi aktivt ska arbeta med under de kommande åren: Medarbetaren, Hållbarhet, Digitalisering och Kunskap. Målet är att stärka kund-och affärsnyttan, samarbetet och samtidigt minska miljöpåverkan. Jag ser fram emot att kunna presentera våra olika initiativ på dessa områden framöver.

Det här är den första utgåvan av vårt digitala nyhetsbrev. Det är ytterligare en komponent som ska göra oss mer flexibla och snabba i vår kommunikation till er. Vi ser fram emot att kunna skicka ut ett par ytterligare brev under hösten. Återkom gärna med tankar, synpunkter och idéer!
 

Hälsningar
Anders Knutsson

Anders Knutsson

vVD
Mob: 
0705-79 01 84
Betongindustri AB
Fabriksvägen 2
268 73 Billeberga
Sverige