2018 september 10

Per Berglund ny vd i Betongindustri

Per Berglund.

Den 1 september tillträdde Per Berglund som vd i Betongindustri.

Per Berglund har lång ledarerfarenhet inom byggbranschen och startade sin karriär som arbetsledare på Skanska i Malmö där han var kvar i 15 år. Han har även arbetat inom BASF som tillverkar tillsatsmedel och kommer närmast från form- och ställningstillverkaren Peri Sverige AB där han var vd.

Under 2015 var Per Berglund även vd i Betongindustri, en roll som han nu tar upp igen.

– Det känns jättekul att komma tillbaka till Betongindustri och under mina första dagar på plats har jag fått ett fantastiskt fint välkomnande. Jag har direkt blivit inkastad i hetluften vilket känns naturligt eftersom jag känner företaget sedan tidigare, säger han.

Betongindustri har haft några år med täta ledarbyten, och Per Berglund ser nu fram emot att fortsätta verka för en stabilitet i företaget som han menar har flera viktiga egenskaper: bland annat en mycket stor kompetens vilket också är nyckeln i hela affärsidén.

– Det finns en oerhörd kämparanda i Betongindustri, att man till varje pris ser till att lösa kundens problem och det är ingen här som går hem förrän det är gjort. Jag märker att det sitter i DNA:t. Vi har mycket engagerade medarbetare.

Bostadsmarknaden är på nedgång och marknaden mattas av jämfört med hur det sett ut under en längre tid. Men det kommer att bli en intensiv höst understryker Per Berglund. På Stockholmsmarknaden pågår flera stora projekt och det gäller att arbeta effektivt med dessa.

Utöver rollen som vd i Betongindustri kommer Per Berglund vid årsskiftet 2018/2019 även tillträda som direktör för affärsområdet Fabrikstillverkad betong inom HeidelbergCement Northern Europe.

– Att våra olika bolag i HeidelbergCement samverkar ger oss en oerhörd styrka och är en potential som vi ska utnyttja – det ser jag som en viktig målsättning framöver.